De naam

IMPACTA is de derde persoon enkelvoud van het Spaanse werkwoord: 'impactar'. Dat kan je op twee verschillende manieren vertalen: als 'een impact of een effect hebben' en als 'botsen'.

Impacta betekent dus: (hij, zij of het) heeft impact of botst.

Alles en iedereen heeft een bepaalde impact, ook jij... Door jouw doen – maar ook door jouw laten – evolueert de maatschappij in een bepaalde richting. Impacta wil je uitnodigen om te onderzoeken welke impact je wil hebben en waar je wil voor gaan.


Aangezien je steeds een bepaalde impact hebt, is ook de tweede betekenis van 'impactar' onvermijdelijk. Je komt af en toe in botsing met anderen. Soms zacht, soms hard. Dit kan je maar beter aanvaarden. De vraag is dus niet hoe je botsingen kan vermijden, maar wel hoe je ermee omgaat. Wat leer je eruit, en hoe kan je conflicten zien als een manier om meer te beseffen wie je bent en wat er voor jou belangrijk is? Ook deze vraag komt aan bod in de activiteiten van impacta.


Net zoals een druppel in een meer, hoopt impacta op een uitdeinend effect. Hoe meer mensen bewuster in het leven trachten te staan, hoe meer we samen kunnen bouwen aan een constructieve samenleving, met een unieke plaats en waardevolle impact voor iedereen.


Als je meer wil lezen over de visie en de missie van impacta, kan je hier klikken.